Dupa o perioada incarcata, sistemul imunitar poate fi slabit si mai usor de atacat de virusuri, precum cel care declanseaza herpesul. Trebuie sa stii ca odata infectat organismul, virusul poate recidiva. Asadar, ce faci sa scapi de herpes, daca te-ai infectat?
Solutiile pentru aceasta problema sunt strans legate de cauzele care au dus la diminuarea imunitatii. Stresul pare sa fie unul dintre cei mai puternici factori care slabesc imunitatea, scrie Reader’s Digest in volumul “Secretele medicinei alternative”. In carte am gasit si ce faci sa scapi de herpes, insa nu uita ca aceasta boala contagioasa nu este vindecabila si poate reaparea in crize.
Simtomele care indica aparitia herpesului
In primul rand, la herpesul bucal se inroseste zona unde urmeaza sa iasa herpesul. In acel loc se simt intepaturi, mancarimi si senzatia de arsura. La scurt timp, apar pustule de mici dimensiuni, umplute cu lichid galbui, incadrate de cerculete rosii. Buzele, limba, dar si gingiile pot fi afectate de herpesul bucal.
La nivel genital, herpesul se manifesta cu febra, ganglioni limfatici durerosi in zona genitala si cu pustule chiar si in vagin.
Herpesul poate aparea si la ochi. Printre simptome se numara iritatie si inrosire a ochilor, lacrimare si formarea unei cruste cu tenta galbuie.
Stresul si ciclul menstrual pot fi cauze
Cele doua virusuri care produc boala herpetica sunt HSV1, herpes simplex I sau herpesul buzelor, si HSV2, herpesul genital. Ambele pot fi transmise prin contact, schimb de saliva in timpul sarutului sau prin sex.
Problema este ca odata ce a intrat in corp, virusul s-a instalat definitiv si se manifesta periodic prin crize declansate de oboseala, febra, ciclu menstrual, stres, consum de alcool, expunere la soare. Daca nu esti la prima aparitie a herpesului, s-ar putea sa-ti fi dat seama din ce cauze s-a declansat la tine. Cauzele difera de la organism la organism.
Ce faci sa scapi de herpes. Masuri eficiente care pot stopa actiunea virusului
Nu exista tratament care sa-l scoata definitiv din corp, dar s-au descoperit solutii care blocheaza actiunea virusului, cum sunt antioxidantii si imunostimulatoarele. In multe cazuri, herpesul apare in urma unui deficit de nutrienti, asa ca in perioada cu probleme, medicul iti poate recomanda o tableta cu multivitamine si minerale zilnic, pentru refacerea echilibrului nutritional.
Ia vitamina C si flavonoide, acestia sunt antioxidanti care grabesc vindecarea si stimuleaza celulele antivirale ale sistemului imunitar.
Nu atinge basicutele cand herpesul este in plina desfasurare! Risti sa raspandesti virusul. Evita, de asemenea, sa folosesti in comun prosoape, tacamuri, pahare sau periute de dinti.
Incearca sa faci yoga, sa meditezi; sunt metode care te elibereaza de stres, unul dintre cei mai importanti factori care favorizeaza aparitia herpesului.
Abtine-te de la ciocolata, nuci, alune, migdale, gelatina si, daca poti, nu mai manca o perioada carne grasa, mezeluri, mancaruri cu sos, prajeli si lactate. Toate creaza un mediu potrivit pentru dezvoltarea virusului.
sursa www.andreearaicu.ro Foto: oneJive