Toata lumea doreste sa renunte la obiceiurile nesanatoase, sa piarda in greutate, sa lupte impotriva racelii si sa imbunatateasca sanatatea in general. Ei bine, detoxifierea te poate ajuta cu toate aceste probleme!
Pentru a stimula procesul de detoxifiere, multi oameni se intorc la pulberi sau ceai fara a fi constienti de faptul ca corpul nostru are propriile mecanisme si se poate curata singur.
In acest scop, avem cateva alimente care iti pot curata eficient corpul si elimina bacteriile, virusii si toxinele din interiorul tau.
Este timpul sa iti detoxifici corpul si sa ii readuci functionarea optima! Urmatoarele 6 alimente te vor ajuta in procesul de detoxifiere. Deci, iata care sunt!
Verdeturile amare si cu frunze
Verdeturile amare, inclusiv mangold, papadie, kale si frunzele de mustar au fost frecvent utilizate in medicina traditionala pentru a trata probleme de sanatate, cum ar fi calculi biliari, diabet, sanatate slaba a ficatului si probleme la rinichi.
Anume, s-a demonstrat ca radacina de papadie are proprietati puternice anti-imbatranire si are capacitatea de a imbunatati functia sistemului digestiv si de a diminua constipatia.
Verdeturile amare contin taraxacina, un compus care poate intari imunitatea, reduce riscul de cancer, ajuta la scaderea in greutate si regleaza dezechilibrul hormonal. Verdeturile amare au un continut ridicat de fibre, magneziu si apa, astfel incat promoveaza detoxifierea.
Sfecla
Sfecla poate fi utilizata ca un stimulator de energie, curatitor de sange si un tonic pentru ficat eficient. Ea pot ajuta la echilibrarea emotionala. Sfecla este un remediu eficient pentru raceala si gripa, asa ca este recomandata in timpul sezonului de iarna.
Sfecla, morcovii, dovlecii au proprietati puternice de detoxifiere. Acestea sunt bogate in potasiu, fibre, mangan si folat si pot preveni oboseala, elimina toxinele si metalele grele si pot imbunatati fluxul sanguin.
Fructe de padure (in special Acai si Goji)
In afara de faptul ca este o completare excelenta pentru iaurt, sucuri naturale, deserturi si terci de ovaz, fructele de padure au proprietati antioxidante si antiinflamatoare puternice. Ar trebui sa incluzi fructe de padure ca afinele si zmeura in dieta ta.
De asemenea, nu uita de dud, goji si acai. Fructul goji este cunoscut pentru capacitatea sa de a stimula scaderea in greutate, de a imbunatati digestia si de a sustine vitalitatea, rezistenta si longevitatea. Atat acai cat si goji au un nivel ridicat de antioxidanti si pot oferi efecte chiar mai bune decat spanacul, merele si semintele de rodie!
Fenicul
Multe studii au aratat ca feniculul are un efect calmant asupra sistemului digestiv. In plus, datorita continutului sau ridicat de vitamina C si a fibrelor, precum si proprietatilor sale antibacteriene, feniculul poate stimula imunitatea.
Poate fi folosit crud, fiert sau scufundat in ceai fierbinte. De asemenea, poti utiliza un ulei esential de fenicul. Este plin cu antioxidanti si compusi precum cvercitin, limonen si anetol, care pot reduce balonarea, pot vindeca ranile, pot ameliora crampele stomacale si pot atenua simptomele colicilor la sugari.
Supa de oase
Supa de oase, preparata cu ierburi proaspete, legume, otet si parti animale, are compusi antiinflamatori puternici, antioxidanti, vitamine, minerale, electroliti si colagen. Contine aminoacizi care pot crea proteine cum ar fi arginina, prolina si glicina. Prin urmare, supa de oase da sistemului digestiv o pauza si faciliteaza detoxifierea.
Seminte de chia
Semintele de chia sunt bogate in fibre. Mai precis, 1 lingura de seminte contine 5 grame de fibre. Prin urmare, cateva linguri de seminte de chia iti vor alimenta organismul cu aportul de fibre zilnic recomandat.
Semintele de chia pot sprijini formarea scaunului sanatos si pot imbunatati functia intestinului. In plus, ele pot regla colesterolul, incetinesc digestia zaharului si ofera un sentiment de satietate. Ele pot fi adaugate la budinci, clatite sau preparate in apa de chia.
Sursa: naturalcuresandhomeremedies.com www.andreilaslau.ro