Organismul uman contine in jur de 4-6 litri de sange. Sangele este alcatuit din celule rosii, celule albe si celule plasmatice. Plasma contina in proportie de 90% apa. Restul compozitiei sangelui consta in proteine, substante nutritive, hormoni si reziduuri. Sangele este compus in proportie de 40% din celule sanguine, restul de 60% fiind plasma sanguina.
Exista patru grupe sanguine principale: A, B, AB si O. Grupa sanguina este determinata de bagajul genetic mostenit de la ambii parinti.
Un alt sistem foarte important al grupelor sanguine este sistemul Rh. Antigenul D aferent celulelor rosii din sange determina Rh-ul, fie pozitiv (+), fie negativ (-).
Din moment ce fiecare dintre noi avem o grupa sanguina diferita, este important sa mentinem o alimentatie adecvata grupei noastre sanguine. In timp ce unele alimente sunt extrem de benefice, altele pot fi neutre sau nocive. Desi este dificil sa adopti si sa mentii un regim alimentar perfect adecvat grupei tale de sange, avantajele merita din plin efortul.
Ce se intampla de fapt atunci cand mananci alimente incompatibile cu grupa ta de sange?
Atunci cand consumi alimente care nu sunt compatibile cu grupa ta sanguina, mancarea nu se digera in mod corespunzator, astfel ca vitaminele si mineralele nu sunt absorbite in sange.
Cele mai frecvente reactii la consumul de alimente inadecvate sunt: simptome de flatulenta, dureri de stomac, diaree sau varsaturi. Cand corpul sufera de un deficit de vitamine si minerale (adica combustibilul necesar functionarii optime a organismului), sangele se ingroasa si functia imunitara a organismului are de suferit.
In acest articol ne vom concentra asupra alimentelor recomandate si a celor nerecomandate pentru grupa sanguina O. Alimentatia potrivita sprijina corpul in prevenirea si combaterea bolilor, tonifiind organismul si imbunatatind calitatea vietii.
Alimente pentru grupa sanguina O
Alimente foarte recomandate – Produse alimentare care actioneaza precum un medicament: carne de vita, miel, oaie, cod, peste rosu, sardine, peste-spada, branza mozzarella, ulei de masline, seminte de dovleac, nuci, fasole boabe, broccoli, usturoi, praz, ceapa, patrunjel, ardei rosii, tapioca, prune, smochine, prune uscate, suc de ananas, suc de prune, pudra de curry, apa minerala carbogazoasa, ceai de ghimbir, ceai de mente.
Alimente neutre – pui, rata, iepure, curcan, ton, crap, scoici, hering, homar, rechin, sepie, oua, lapte de soia, unt, ulei de ficat de cod, ulei de susan, castane, alune, seminte de susan, seminte de floarea soarelui, fasole neagra, mazare, tarate de ovaz, lapte de ovaz, tarate de orez, orez brun, paine fara gluten, faina de orez, ardei verde si galben, sparanghel, castraveti, rosii, tofu, Ignami, papaya, merisoare, ananas, afine, cirese, lamai galbene, lamai verzi, kiwi, mango, pepeni verzi, suc de merisoare, suc de papaya, ciocolata, ceai verde, vin alb si vin rosu.
Alimente de evitat – carne de porc, sunca, bacon, gasca, calcan, caracatita, lapte de capra, iaurt, branza de vaci, ulei de porumb, ulei de floarea soarelui, arahide, nuci braziliene, boabe de soia, fulgi de porumb, porumb dulce, ciuperci, capsuni, nuci de cocos, suc de mere, maioneza, suc dietetic, aloe.
Retine: Consumand alimentele potrivite, poti evita numeroase boli si imbunatati functionarea intregului organism!
sursa: secretele.com foto Twitter