Tânjim după secretul tinereţii fără bătrâneţe, şi cu toate că încă nu a fost dezvăluit putem avea o viaţă lungă şi sănătoasă printr-un regim alimentar echilibrat, mişcare zilnică, odihnă corectă şi hidratare.
Pentru a creşte speranţa de viaţă putem apela şi la câteva ingrediente menite să ne întărească imunitatea şi să ne fortifice organismul. Medicii recomandă consumul unei băuturi miraculoase. Sucul este simplu de preparat, delicios şi uşor de consumat. Ai nevoie de trei ingredinte, care cu siguranţă se găsesc în orice gospodărie: ulei de măsline, lămâie şi miere.
50 ml de ulei de măsline
100 ml de suc proaspăt de lămâie
200 de grame de miere
Toate cele trei ingrediente se amestecă într-un recipient din sticlă, iar băutura se păstrează în frigider. Se consumă astfel: o linguriţă în fiecare dimineaţă, pe stomacul gol. Cura se ţine de două ori pe an, primăvara şi toamna.
Uleiul de măsline conţine grăsimi omega-6, o formă de grăsimi polinesaturate sănătoase, care blochează răspunsul organismului la inflamaţii în cazul unor afecţiuni cronice cum ar fi bolile de inimă şi artrita. De asemenea, ajută la scăderea tensiunii şi la menţinerea unui echilibru al colesterolului.
Mierea are capacitatea de a îmbunătăţii eficient sistemul imunitar şi creşte capacitatea organismului de a face faţă bacteriilor şi virusurilor.. În plus, mierea are efect antibacterian atât intern, cât şi extern, ajutând organismul să se vindece mai repede. Conţine vitamine, minerale, aminoacizi şi bioflavonoide. Mierea întreţine floră bacteriană şi previne ulcerul gastric. Hrăneşte creierul aproape instantaneu, că urmare a proporţiei ideale dintre fructoză şi glucoză.
Conţinutul de antioxidanţi din lămâie este benefic, aceştia fiind folosiţi în majoritatea produselor cosmetice şi de îngrijire a pielii. Aportul zilnic de antioxidanţi va ajuta la menţinerea sănătăţii şi aspectului luminos al pielii. Sucul de citrice ajută la producerea de colagen şi înlocuirea celulelor epiteliale moarte. Vitamina C din lămâie este foarte utilă în lupta împotriva gripei şi răcelilor şi în menţinerea organismului sănătos şi rezistent.
sursa: www.one.ro, foto: paleoleap.com