Quantcast
Channel: Sănătate – gândul
Viewing all articles
Browse latest Browse all 2462

Iată cum tehnologia ne poate afecta relația

$
0
0

“Îi permitem tehnologiei să ne distrugă relația și asta pentru că telefonul primește mai multă atenție din partea noastră, decât o face partenerul.”

Probabil că acest citat te introduce puțin în ceea ce urmăm să discutăm în cadrul acestui articol. Probabil că și tu ești de acord cu cele menționate anterior, deci te vei bucura să citești acest articol.

Atunci când vine vorba de relații, dependența de tehnologie are efecte dezastruoase. Se pare că media utilizării telefonului, în lume, este de 4 ore pe zi. Ce înseamnă asta? Păi, dacă lucrăm între 8 și 12 ore pe zi, apoi stăm cu telefonul în mână 4 ore, când mai stăm cu partenerul sau cu cei dragi? Mai avem și alte activități, în plus trebuie și să dormim.

SĂ VEDEM CARE SUNT CELE CINCI MIJLOACE PRIN CARE TEHNOLOGIA NE DISTRUGE RELAȚIILE

1. TE DISTRAGE DE LA PREZENT

De câte ori nu te-ai certat cu partenerul pentru faptul că tu încerci să îi explici ceva, iar el stă cu telefonul în mână și pare să fie absent. Nu o face intenționat, însă cum bărbații nu pot avea atenție distributivă, iar asta s-a demonstrat științific, va trebui să se împartă între momentul prezent, cel în care tu îl cerți și momentul virtual, cel în care își focalizează atenția pe telefonul mobil. Cine crezi că va câștiga? În niciun caz tu!

70% dintre femei au declarat că telefonul mobil le afectează relația!

Deci, dacă vreți să purtați o discuție serioasă, nu țineți telefoanele mobile sau vreo sursă de tehnologie prin preajmă!

2. TEHNOLOGIA DISTRUGE CALITATEA TIMPULUI PETRECUT CU CEI DRAGI

Nu prea avem mult timp liber, iar cel în care spunem că îl petrecem cu familia, este petrecut în paralel și cu telefonul mobil. Telefonul ăsta a devenit un fel de membru al familiei, care pare să se bucure de mai mult timp petrecut cu tine, decât o fac restul membrilor familiei.

Cu cât îi permitem tehnologiei să interfereze mai mult cu viața noastră, cu atât relațiile noastre vor avea mai mult de suferit.

3. DUCE LA RESENTIMENTE

Așa cum spuneam și mai devreme, utilizarea telefonului mobil, în timpul petrecut cu partenerul, poate avea efecte cumplite. Ești mai atent la aplicații, decât la ce spune el, așa că nu ești decât la un pas distanță de apariția resentimentelor între voi. Poate suna pueril, însă bărbații dezvoltă un soi de gelozie, atunci când femeile își petrec prea mult timp pe rețelele de socializare.

4. TEHNOLOGIA TE FACE SĂ TE GRĂBEȘTI

Poate că ai început o relație în mediul online. Nu stați în același oraș și, după ceva timp, considerați că vă cunoașteți destul de bine încât vă puteți muta împreună. Hmmm…. până acum ați dezvoltat o relație online, deci nu cred că va funcționa la fel și stând unul cu celălalt în casă, dacă nu v-ați cunoscut și altfel, decât prin intermediul rețelelor de socializare. Oamenii trebuie să petreacă și timp fizic împreună!

5. POATE DUCE LA APARIȚIA DEPRESIEI

Aș putea scrie o carte despre cum tehnologia ne afectează sănătatea și mai ales pe cea cerebrală. Cum poate duce ea la depresie? Păi o simplă lumină albastră, emisă de telefoanele inteligente, poate întrerupe ritmul zilnic de viață. Apoi ne vom confrunta cu tot soiul de probleme și, în cele din umră ajungem la depresie. În același timp, telefoanele inteligente ne fac să ne izolăm de societate și să ne contruim o lume virtuală, iar în momentul în care realizăm că aceasta nu se materializează ajungem să fim depresivi. Am sau nu dreptate?

În concluzie, nu spun că ar trebui să rămânem în Evul Mediu, însă trebuie să învățăm să ne gestionăm altfel timpul. Să apreciem oamenii dragi și să petrecem timp prețios cu ei, cât încă ne sunt în preajmă!

sursa secretele.com


Viewing all articles
Browse latest Browse all 2462

Trending Articles


Garda Felina Sezonul 1 Episodul 6


Doamnă


BMW E90 invarte, dar nu porneste


Curajosul prinț Ivandoe Sezonul 1 Episodul 01 dublat in romana


MApN intentioneaza, prin proiectul sustinut si de PSD, sa elimine...


Zbaterea unei vene sub ochii


Film – Un sef pe cinste (1964) – Une souris chez les hommes – vedeti aici filmul


pechinez


Hyalobarrier gel endo, 10 ml, Anika Therapeutics


Garaj tabla Pasteur 48