În loc să vă propuneți un regim drastic de slăbire, mai bine încercați să vă debarasați de obiceiuri proaste care duc la îngrășare.
Veți observa rapid că eliminând unele comportamente, trupul va căpăta forma dorită.
Mai întai, trebuie să aveți o viziune clară asupra situației, să știți cum să gestionați kilogramele, altfel obiceiurile proaste vor dărâma toate speranțele unei siluete visate.
“Săriți” peste mese
“A sări” o masă este o problemă la ordinea zilei. Lipsa de timp, dorința de a face altceva în loc să mâncați… motive se găsesc mereu. Dar există reversul medaliei. “Săritul” unei mese (din cele 3/zi) poate duce la îngrășare, prin încetinirea metabolismului.
Corpul stocheaza grăsimile, iar în timpul mesei următoare mâncați mai mult decât trebuie.
Renunțați la această tendință. Orice organism își are propriul ceas biologic. Intrând într-un ritm normal, oferiți carburantul necesar energiei.
Lipsa de apă
Poate părea naivă remarca. Cu toate astea, își are importanța sa. Multe persoane ignoră senzația de sete, mai ales dacă sunt la muncă sau când sunt mai în vârstă.
Ori, corpul uman are nevoie de 1,5-2 litri de apă/zi. Apa elimină toxinele din organism și ne ajută sa luptăm împotriva stresului. De asemenea, apa asigură senzația de sațietate, nu mai simțim nevoia să ronțăim.
Nu înlocuiți apa cu băuturi carbogazoase sau cu alcool. Beți regulat apă și veți observa rapid că nu mai arătați umflați.
Mâncați fără să vă concentrați
În timpul unei mese, se întâmplă ori să butonăm telefonul, ori să citim ziarul sau să ne uităm la televizor. Un studiu recent întreprins de cercetătorii americani a dovedit că cei care mănâncă, așa cum am spus, pot “achizițona” 50% calorii în plus față de persoanele care savurează în liniște masa.
Găsiți așadar timp să apreciați fiecare fel de mâncare, mestecați încet. 20 de minute îi trebuie stomacului ca să transmită creierului informația capitală: “gata, sunt sătul”!
Mâncați sub efectul emoțiilor
Se poate să traversați o perioadă grea, aveți multe probleme de rezolvat, sunteți singur.
Emoțiile dirijează cotidianul. Unii își găsesc alinarea în mâncare, mai ales în dulciuri de orice fel sau chipsuri. Ca și cum acestea ar fi niște pansamente. La masa următoare, zadarnic să reparați ceva, răul s-a produs.
Un sfat, aș zice potrivit, ar fi să evitați compensarea hranei, găsind anumite subterfugii.
De exemplu, când vă apasă ceva puternic, relaxați-vă în natură, ascultați muzică, întâlniți-vă cu persoane plăcute și, desigur, beți un pahar cu apă.
sursa secretele.com