Quantcast
Channel: Sănătate – gândul
Viewing all articles
Browse latest Browse all 2462

Iată câteva sfaturi pentru a vă menține vaginul sănătos și curat în același timp

$
0
0

Este foarte important ca femeile să fie preocupate de sănătatea lor vaginală. Ele ar trebui să știe că o mică deversare a secreției este un semn al vaginului sănătos, deoarece vaginul sănătos este ideal acid și conține o cantitate bună de bacterii care luptă împotriva infecțiilor și păstrează echilibrul pH-ului acid.

Această secreție este similară cu saliva în gură. Dar dacă observați unele modificări în aceste condiții, s-ar putea să fiți în fața unei infecții sau chiar a unei boli vaginale.

Există semne care vă avertizează că există ceva în neregulă. Dacă simțiți arsuri și mâncărime în vulvă și vagin, cantități mari de secreție, membrane mucoase roșii, inflamate și dureroase, apariția leziunilor, miros puternic neplăcut, sângerări anormale, sângerări după activități sexuale și vagin uscat, trebuie să știți că există ceva în neregulă cu vaginul.

Iată câteva sfaturi pentru a vă menține vaginul sănătos și curat în același timp:

Păstrați echilibrul pH-ului vaginal fără a fi nevoie de duș

Nivelul pH ideal al vaginului este cuprins între 3,8 și 4,5. Primul semn este când simțiți un miros neplăcut. Apoi, ar trebui să mergeți imediat la un ginecolog! Dusul poate interfera cu nivelul pH-ului vaginului, stabilind mediul pentru infecții.

Va ascunde numai mirosul fără a rezolva problema. Sfatul nostru pentru dvs. este să nu utilizați produse de curățare puternice deoarece acestea pot afecta nivelul pH-ului acid.

Evitați hrana nesănătoasă

Ar trebui să evitați această mâncare oricum, pentru că nu vă poate face decât rău, dar, de asemenea,

Dr. Rebecca Booth recomandă să evitați alimentele nesănătoase, zahărul și carbohidrații în cantități mari dacă doriți ca vaginul să fie sănătos. Mâncați o dietă sănătoasă pentru o mai bună sănătate vaginală O dietă sănătoasă și consumul multor lichide sunt importante pentru sănătatea vaginală perfectă. Unele alimente pot ajuta la bunăstarea vaginului tău și pot trata multe boli, cum ar fi sucul de afine și iaurtul, care pot ajuta la o infecție cu drojdie sau la soia, care ajută la un vagin uscat. După cum puteți vedea, dieta sănătoasă este o parte importantă a sănătății vaginale.

Întotdeauna practică sexul sigur

Este foarte important să utilizați prezervative, deoarece acest lucru vă va asigura că nu sunteți infectat cu boli cu transmitere sexuală sau cu HIV. De asemenea, asigurați-vă că schimbați prezervativele de fiecare dată când faceți o schimbare de la sexul oral sau anal la sexul vaginal, pentru a vă asigura că bacteriile dăunătoare nu intră în vagin.

Nu fuma! Dr. Booth spune că dacă vrei un vagin sănătos, ar trebui să renunți la fumat. El adauga ca gudronul, nicotina si fumul pot distruge bacteriile bune si faciliteaza porii blocati in vagin. Stingeți acest obicei îngrozitor și permiteți-i vaginului să respire.

Dacă este posibil, evitați antibioticele

Infecția cu drojdie vaginală este o condiție comună feminină. Cea mai ușoară cale pentru ele este să ajungă la antibiotice, iar atunci când le iau pe cale orală, ele încep într-adevăr un răspuns în lanț care face drojdia să se înmulțească și să crească. Pentru a menține drojdia sub control când trebuie să luați antibiotice, includeți mai multă iaurt și kefir în dieta dumneavoastră.

Tratați infecțiile chiar de la început Fiecare femeie ar trebui să fie preocupată de sănătatea sa vaginală. Vaginul sănătos este ideal acid și conține o cantitate bună de bacterii benefice care luptă împotriva infecțiilor și păstrează echilibrul pH-ului acid. Vaginul sănătos secretă o scurgere ușoară pentru a se menține curat – similar cu saliva din gură. Dacă aceste condiții nu sunt ideale, puteți ajunge la infecții sau boli vaginale. Alegeți hainele naturale pentru a rămâne uscate „Pielea vaginală este fragilă”, spune Dr. Booth. „Încercați să purtați materiale naturale, cum ar fi bumbac sau mătase 100%.” Materialele sintetice conțin adesea alergeni și substanțe chimice care irită pielea.

Vizitați periodic ginecologul

Cel mai important lucru pentru dvs. este să urmați periodic examenele ginecologice standard. Primul examen trebuie luat la 21 de ani sau 3 ani după primul contact sexual. Ginecologii pot efectua, de asemenea, examene Papanicolau, care ajută la identificarea modificărilor în celulele vaginale cauzate de unele boli. Clătiți numai cu apă Deși gelurile intime de igienă sunt foarte populare în prezent, nu există nici un ginecolog care să le recomande. Sfatul lor este să spalati vaginul numai cu apă. Fii atent cu săpunul Încercați să utilizați săpun cu ulei de măsline. Nu trebuie să utilizați un săpun care să vă facă pielea uscată. Alegerea unui săpun care să nu denatureze valoarea pH-ului este un lucru foarte important.

Sursă: www.fhfn.org www.andreilaslau.ro


Viewing all articles
Browse latest Browse all 2462

Trending Articles


Garda Felina Sezonul 1 Episodul 6


Doamnă


BMW E90 invarte, dar nu porneste


Curajosul prinț Ivandoe Sezonul 1 Episodul 01 dublat in romana


MApN intentioneaza, prin proiectul sustinut si de PSD, sa elimine...


Zbaterea unei vene sub ochii


Film – Un sef pe cinste (1964) – Une souris chez les hommes – vedeti aici filmul


pechinez


Hyalobarrier gel endo, 10 ml, Anika Therapeutics


Garaj tabla Pasteur 48