Cercetătorii estimează că aproximativ o jumătate din populație va avea o reacție adversă la alimente în timpul vieții. Alergiile alimentare și intoleranța alimentară sunt în creștere. De multe ori, acestea pun în pericol viața.
Simptomele alergiilor alimentare includ erupții cutanate și urticarie, tuse, șuierături, umflarea limbii, buzei, gâtului sau feței, vărsături și crampe abdominale.
Alergiile alimentare grave duc adesea la alte probleme de sănătate.
Dacă ai o alergie la alimente sau o intoleranță, ar fi mai bine să stai departe de alte alimente care sunt alergeni obișnuiți. Tratamentele naturale de alergie alimentară includ anumite suplimente, alimente antiinflamatorii și uleiuri esențiale.
Tratamente pentru alergii alimentare și remedii naturale
1. Evită aceste alimente
Tratamentele de alergie alimentară la domiciliu includ urmărirea unei diete antiinflamatoare. Următoarele alimente ar trebui evitate deoarece cresc inflamația în organism:
– Alimente ambalate
– Alimentele ambalate sunt de obicei foarte prelucrate. Acestea pot conține ca ingrediente organisme modificate genetic și alte ingrediente ascunse care pot provoca o reacție alergică.
– Zahăr
– O dietă bogată în zahăr poate duce la o creștere exagerată a bacteriilor din organism, ceea ce cauzează un sistem imunitar slăbit și inflamație.
– Arome artificiale
– Alimentele prelucrate sunt adesea încărcate cu arome artificiale care pot exacerba alergiile alimentare. Citește întotdeauna etichetele ingredientelor.
– Gluten
– Chiar dacă nu ai alergie la gluten, grâul și glutenul pot provoca probleme digestive și inflamații.
2. Elimină aceste declanșatoare de alergii din dieta ta
Peste 90% din alergiile alimentare sunt cauzate de alimentele de mai jos. Cel mai bine este să le elimini din dieta pentru a evita o reacție:
– Lapte de vaca
– Alergiile la laptele de vacă sunt cele mai frecvente la copii, dar pot continua până la maturitate. Adulții pot avea o intoleranță alimentară la lapte, dar nu și o alergie.
– Ouăle
– Albușurile conțin o proteină numită ovomucoid. Această proteină s-a dovedit a fi alergenul dominant în ouă, făcând comune alergiile la ouă.
– Grâu
– Proteinele din grâu și alte semințe de gluten pot duce la simptome de alergie.
– Soia
– În timp ce 50% dintre copii își vor depăși alergia la soia până la vârsta de 7 ani, soia rămâne o alergie comună pentru mulți.
– Arahide
– Arahidele pot provoca reacții alergice severe la persoanele cu sisteme imunitare foarte sensibile. Alergia la arahide poate fi fatală. – Nuci de copac
– Alunele, nucile, caju-ul și migdalele sunt responsabile de reacții alergice la nuci.
– Pește – Mulți oameni suferă de o alergie la pești sau crustacee. Pentru o dietă antiinflamatoare, este bine să eviți ambele.
3. Mananca aceste alternative la alergia alimentara
Pentru tratamentul alergiei alimentare la domiciliu, mănâncă din belșug aceste alimente antiinflamatoare. Remediile naturale pentru alergii alimentare includ:
– Legume cu frunze verzi
– Spanacul, varza kale, varza Collard și rucola sunt bogate în vitamine, minerale și antioxidanți care stimulează sistemul imunitar.
– Preparate probiotice
– Alimentele probiotice, cum ar fi kefirul, varza, miso și kombucha, susțin sănătatea imunitară.
– Sare de mare
– Adaugă 1 lingură de sare de mare la ½
– 1 litru de apă și bea-o. Sarea de mare este cea mai de bază dintre toate medicamentele și este istoric cunoscută pentru a opri reacțiile alergice și astmatice. Asigură-te că apa pe care o bei este foarte sărată.
– Carbune
– Carbunele (activ sau nu) este unul dintre marii neutralizatori. Dozele variază între 500-2500 mg de cărbune sau mai mult. Carbunele este eficient la absorbția toxinelor și poate îmbunătăți recuperarea de la o alergie alimentară. Reține că dozele mari de cărbune pot provoca constipație.
– Lapte de nucă de cocos
– Laptele de cocos nu conține lactate, soia, lactoză, nuci și cereale.
– Seminte
– Semintele de in, de chia, de dovleac si de floarea soarelui sunt bogate in acizi grasi omega-3 si nu sunt alergii comune.
4. Încearcă o dietă de eliminare
O dietă de eliminare te poate ajuta să identifici ce alimente îți cauzează simptomele. Elimină toți alergenii posibili, apoi reintrodu-i înapoi în dieta ta unul câte unul și caută un răspuns alergic. Alergenii obișnuiți includ glutenul, laptele, soia, arahidele, porumbul, ouăle și aromele artificiale.
5. Încearcă uleiuri esențiale
Poți utiliza anumite uleiuri esențiale ca remedii naturale pentru alergii alimentare.
Încearcă:
– Ulei de mentă
– Uleiul de mentă ajută la reducerea inflamației și calmarea tractului digestiv. Acesta poate fi, de asemenea, utilizat ca un tratament pentru alergii alimentare pentru a ajuta la ameliorarea simptomelor, cum ar fi dureri de cap și mâncărime. Ia 1-2 picături intern cu un pahar de apă sau aplică topic pe temple, abdomen sau baza picioarelor.
– Ulei de eucalipt
– Uleiul de eucalipt are proprietăți antiinflamatorii. De asemenea, funcționează pentru a ajuta la curățarea corpului de toxine dăunătoare. Difuzează 5-10 picături acasă sau aplică 10 picături topic pe piept și pe temple.
6. Utilizează suplimente
Tratamentele pentru alergii alimentare pot include suplimente pentru întărirea sistemului imunitar.
Încearcă:
– Enzime digestive
– Enzimele digestive ajută organismul să spargă particulele de alimente. Digestia incompletă poate fi legată de alergiile alimentare.
– Probioticele
– Bacteriile bune oferite de probiotice pot ajuta la întărirea sistemului imunitar.
– Vitamina B5
– Vitamina B5 poate fi folosită ca remediu natural pentru alergiile alimentare. Aceasta susține funcția suprarenală și stimulează sistemul imunitar.
Sursa: www.davidwolfe.com www.andreilaslau.ro