Nutriţioniştii atrag atenţia că între un regim drastig şi înfometare este o diferenţă mare. Specialiştii au explicat, în cadrul evenimentului „Be Fit” organizat de csid.ro, că regimul drastic presupune respectarea cu stricteţe a regulilor şi cantităţilor, pe când înfometarea este un pericol.
„Între un regim drastic şi înfometare este o distanţă foarte mare. Există diete drastice, în sensul regulilor foarte stricte, cantităţilor, nu rişti nimic, acolo trebuie respectat. Dietele periculoase sunt cele în care oamenii se înfometează şi, din păcate, lumea încă aleargă după ele. Riscurile sunt de la deshidratare până la pierderea masei musculare pentru că organismul îşi mănâncă proprii muşchi, în lipsa mâncării, practic, ce scădem pe cântar, nu este grăsime, ci apă pierdută. Riscul este ca în momentul în care ne întoarcem la haosul alimentar, pentru că dieta prin înfometare nu ne învaţă nimic, să punem de trei ori cât am reuşit să dăm jos”, a declarat pentru MEDIAFAX, Irina Reisler, jurnalist şi promotor al vieţii sănătoase.
Irina Reisler, prezentă la evenimentul “Be Fit” organizat de csid.ro, a reuşit, prin forţe proprii, să slăbească 50 de kilograme, în anul 2002. Aceasta spune că pentru a obţine silueta dorită este nevoie de o bună documentare şi de o dietă personalizată.
„Fiecare dintre noi slăbeşte cu dieta care i se potriveşte. Eu nu cred în dietele ideale şi universale, o dietă care să se potrivească tuturor. Este important să îţi cunoşti corpul, să fii atent la semnalele lui şi să alegi, în funcţie de acest lucru, ceea ce ţi se potriveşte. Avem la îndemână nutriţionişti, diete vechi, cu rezultate, recunoscte şi dovedite deja. Ca să slăbeşti, un lucru important este să ţii dieta. Nu să spui mă apuc luni şi miercuri abandonez. Consecvenţa este extrem de importantă şi determinarea aceea de a face lucrurile bine până la capăt. Eu, pe perioada mea de slăbire, acum 15 ani, m-am informat de pe site-urile străine pentru că în România, zona de nutriţie era aproape inexistentă. Acum, avem la îndemână site-uri, specialişti, numai să nu vrei nu poţi să capeţi informaţia de care ai nevoie”, a adăugat Irina Reisler.
Nutriţioniştii au explicat că sportul sau chiar simpla mişcare poate duce la completarea unei diete reuşite.
„Pentru mişcare, putem porni de la simplele plimbări înainte şi după masă, putem continua cu antrenamente cu greutatea corpului, o putem face pe cont propriu acasă, bineînţeles, putem continua cu clasele de grup, sunt atâtea clase de fitness, clase de grup la săli şi, sigur, regina claselor de antrenament este sala de fitness, de culturism, pentru cei care au o anumită experienţă, care vor rezultate deosebite. (…) Este foarte important ca atunci când consumăm alcool, să consumăm şi apă lângă. În ceea ce priveşte alcoolul, vinul rose, într-o cantitate limitată, este permis, are chiar şi beneficii pentru sănătate, dar întotdeauna le dublăm cu apă. Trebuie să fim foarte bine hidrataţi”, a explicat pentru MEDIAFAX, Cristian Mărgărit, nutriţionist.
„Be Fit” este un eveniment organizat de csid.ro, la care peste 500 de participanţi au putut primi sfaturi de la nutriţionişti despre adoptarea unui stil de viaţă sănătos.
sursa: www.gandul.info