Mai devreme sau mai târziu, fiecare femeie trebuie să meargă la medic cu simptome pentru de care ii este inconfortabil să vorbească. Roșeața, mâncărimile genitale, umflarea membranelor mucoase, dureri abdominale, secreții de miros murdar
Vaginita este o inflamație a mucoasei vaginului cauzată de bacterii sau ciuperci patogene.
Această boală afectează aproximativ o treime din femeile în vârstă fertilă.
Pentru a înțelege cauza vaginitei, este important să rețineți că vaginul este acasă pentru multe microorganisme diferite (benefice și patogene). Echilibrul lor depinde de vârsta, stilul de viață și funcția ovarelor femeii.
Toate aceste lucruri afectează conținutul de glicogen din peretele vaginal, care este transformat în concentrație mare de acid lactic (pH 4-4.5) și împiedică răspândirea bacteriilor rele. Un mediu alcalin în vagin poate provoca multe boli diferite.
Utilizarea antibioticelor pentru a trata această afecțiune poate exacerba problema, având ca rezultat răspândirea infecțiilor fungice. Drogurile și alte substanțe chimice pot provoca reacții alergice și uscăciune excesivă.
Dar lucrurile bune sunt că există remedii naturale care normalizează microflora vaginului și elimină semnele nedorite de vaginită. Important: Înainte de începerea tratamentului, trebuie să faceți unele teste și să aflați ce a cauzat boala (bacterii sau drojdie).
Remediu pentru vaginita
Oţet
Se amestecă 2 linguri de oțet cu aciditate de 9% cu 4 cesti de apă clocotită. Clătiți părțile exterioare ale organelor genitale cu această soluție. Repetați acest proces în fiecare zi până când dispar simptomele neplăcute.
Ceai de musetel
Aduceți 4 cești de apă la fiert și adăugați 2 linguri de flori de mușețel uscate și fierbeți timp de 5-10 minute.
Clătiți și spălați cu această poțiune, luând în considerare severitatea bolii.
Urmați acest tratament până când microflora este normalizată.
Suc de lămâie
Se dizolvă 1 lingură de suc de lămâie în 4 cesti de apă călduță. Spalati-va cu acest amestec.
Pentru a preveni alte infecții vaginale, mâncați produse lactate, utilizați lenjerie de corp din țesături naturale, iar pentru igiena intimă folosiți produse blânde care conțin acid lactic.
De asemenea, este important ca partenerul dvs. să aibă grijă de igiena personală, în special înaintea actului sexual, pentru a minimiza introducerea bacteriilor străine în vagin.
sursa: healthy-romania.ro foto Sanatatea.ro